homeride 27 & 28 juni 2020
kinderfonds

Log in

Team: Friends4twins

Team rijdt voor: 
Ronald McDonald Huis Groningen

In 2015 was onze eerste echte kennismaking met het Ronald Mc Donald huis.. net als iedereen hadden we er al vaker van gehoord, en herken je natuurlijk de glazen kleine collecte huisjes die bij de mc staan, maar gelukkig hadden we geen idee wat het huis echt betekent...
Inchecken betekent namelijk je kind in kritieke toestand en heel veel zorgen. In 2015 werd onze tweeling, Jente en Fem, 12 weken te vroeg geboren in het UMCG. Bijna 6 weken leefde ik in het Ronald Mc Donald huis dichtbij de Jente en Fem en mn man Jens en onze zoon thuis i.v.m. zijn werk.. gelukkig kwam onze tweeling ondanks 12 weken te vroeg en maar 785 en 1285 gram er goed uit, en mochten we ze na 12 weken ziekenhuis gelukkig mee naar huis nemen..
Helaas begin dit jaar opnieuw ingecheckt..
Onze dochter werd ziek, wat begon als gewone griep eindigde na 5 dagen in t streekziekenhuis met spoed in de ambulance naar het umcg. 4 weken lag ze kritiek op de kinder ic. Een onmogelijke combinatie van virussen ( rs virus mexicaanse griep en influenza b ) maakte dat haar longen het niet konden doen.. na de 2e mislukte poging detuberen hadden we het gesprek met de artsen dat ze niet wisten of ze het zou redden, veel opties waren er niet meer en ze stonden letterlijk met de rug tegen de muur.
Wonder boven wonder konden we haar na 5 weken toch mee naar huis nemen, een revalidatie van bijna 6 maanden om weer de oude Jente te krijgen en nu gaat het eindelijk goed..
Het besef elke avond weer hoe bijzonder dat als ik in de slaapkamers kijk de bedjes gevuld zijn met prachtige kids in redelijk goede gezondheid.
Al langere tijd liepen we met de gedachten een keer iets terug te doen voor het huis, en toen zag ik de homeride voorbij komen. Direct maar 1 gedachte, dit gaan we doen! De eerste 6 fietsers hadden we zo bij elkaar. Henk en Rebecca, onze buren, en Jolien hebben door onze situatie, van dichtbij gezien hoe onmisbaar het huis is. Bij alle drie, zonder twijfel 'wij doen mee'. Sander en Marianne inmiddels onze vrienden, weten door Marianne haar werk( kinderthuiszorg, waarvan 1,5 jaar bij ons ) wat de impact is van een ziek kind. Ook bij hun direct alleen maar enthousiasme. Via onze buurvrouw Glenda voegden ook Jos, Marthijn en Monique zich bij ons team. Alle drie ervaring op de racefiets en gelijk enthousiast voor het goede doel. Monique en Harry hebben zelf 14 jaar geleden ook in het ronald mc donald huis gezeten toen hun dochter extreem prematuur geboren werd, ook zij weten dus hoe belangrijk het huis is.

Onze 10e fietser, John en zijn vrouw Rita voegden zich bij ons team. Het oneerlijke verhaal van hun zoon Raf begint bij de 20 weken echo. Tijdens deze echo constateert de verloskundige een afwijking aan het hart. Er volgen slopende onzekere weken niet wetende wat deze hartafwijking uiteindelijk zou betekenen. In april 2017 wordt hun zoon Raf in het UMCG geboren.
Drie spannende weken met meerdere operaties volgden. In de tijd dat hij op de kinder IC lag, maakten ook John en Rita gebruik van het Ronald mc Donald huis. Gezien zijn kritieke toestand was het voor hun erg fijn om zo dichtbij hem te kunnen blijven. Ondanks alle operaties en de onzekere tijd, is Raf na 3 weken toch nog onverwachts overleden.
Stil...…...
Ik kan alleen maar zeggen voor een buitenstaander al niet te bevatten, wat een gemis. Oneerlijk en ondragelijk voor hun als ouders en de rest van de familie. Nu al bijna 1,5 jaar later voegen ze zich toch bij ons team, omdat ze ook heel graag iets terug willen doen voor dit o zo belangrijke ronald mc Donald huis. Alleen maar respect voor jullie, en omdat we nu niet meer alleen namens de twins fietsen, is de blauwe vlinder in ons logo symbolisch voor jullie Raf.

Vrienden die Friends4twins helpen

 
 

€ 25,00

Mathilde Dusink

€ 150,00

Marijke Maatkamp

Succes allemaal! Zet hem oo! Groetjes De Maatkampjes

€ 25,00

Evelien Dusink

Heel veel succes!!!!!

€ 25,00

Karin en Jeroen Hermans

€ 30,00

Famkes Boekema

€ 350,00

Lottr Sterkenburgh

Collecte polderputten en flessen

€ 10,00

Lieke Hermans

€ 75,00

Lotte Sterkenburgh

Betreft bijdrage vrijwilligers 3x €25

€ 60,00

Petr Bodde

€ 300,00

B.V. Metaalbouw TSV

Pagina's

Teamleden