homeride 22 & 23 juni 2019
kinderfonds

Log in

Al 143.768 Euro gedoneerd!
Teams: 58
Homeriders: 467

HomeRiders aan het woord

De een fietst mee om met collega's een teamprestatie neer te zetten. De ander staat aan de start omdat hij uit hele persoonlijke ervaring weet hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen zijn. Weer een ander doet mee omdat haar wielerhart sneller gaat kloppen van deze uitdaging. Lees hier de soms aangrijpende verhalen van HomeRiders...

Pagina:

Pagina's

Aantal per pagina:

"Als je twijfelt, moet je het doen"

Na jaren sponsor geweest te zijn, besluit IT-bedrijf WilroffReitsma zelf mee te doen aan HomeRide in 2018. CEO Michiel Verhooren vertelt: “We hebben een handje vol fanatieke fietsers in het bedrijf en spontaan besloten we ervoor te gaan.”

Op de fiets voor het Huis

In de zomer van 2017 zijn Aad en Gabi met hun gezin in Ronald McDonald Huis Rotterdam. Reden is de harttransplantatie van dochter Danique. Nu kan deze jongedame eigenlijk alles weer: naar school, spelen en lekker bewegen. Haar ouders komen met HomeRide ook in beweging voor het Huis.

Afsluiting van alle zorgen om Anna

“Bij aankomst had ik geen flauw benul wat ze in het Ronald McDonald Huis voor ons konden betekenen”, bekent Laurens Jeurnink. “Ik wist dat we er een kamer kregen. Maar alle liefde die je daar krijgt en alle aandacht... Het gevoel dat ze je geven dat je gewoon een tweede huis hebt; dat is geweldig.”

De derde keer, speciaal voor Tom

Op 21 september 2017 krijgt Peter een verontrustend telefoontje op zijn werk. Hij moet zo snel mogelijk naar het ziekenhuis in Beverwijk komen. Zijn jongste zoon Tom (9) is op school niet goed geworden en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

HomeRide Daddies gaan er 200 procent voor!

Wilfred, Rob, Olaf en Joost kennen elkaar uit het Brabantse dorp Heeswijk-Dinther. Buiten dat ze tot dezelfde vriendenkring behoren, hebben ze nog een gemeenschappelijke deler: de vier vaders hebben vlak na de geboorte van één van hun kinderen gebruikgemaakt van een Ronald McDonald Huis.

Team Hart 4 Vera

De tweede keer voor Team Hart4Vera

In 2015 overleed Vera… het dochtertje van Robert en Janneke was vier maanden oud. Ze had het syndroom van Down en was geboren met een zeer ernstige hartafwijking. De geplande operatie heeft ze door complicaties niet gehaald. Na haar overlijden ging het gezin door een lange, verdrietige periode van rouw.

Met één stap bij je kind...

Achterop hun wielershirts staan handen van zieke kinderen. Ze duwen Team Hart voor Vera symbolisch naar de finish. “Ook Vera’s handje staat ertussen. Dat sleept mij er straks doorheen.” Teamcaptain Robert is de vader van Vera, een prachtig meisje dat slechts vier maanden oud is geworden.

Basilicum van de buurvrouw

Hun piepkleine baby’tjes kwamen op dezelfde dag ter wereld, veel te vroeg, en lagen naast elkaar in de couveuse. Toen Sandra en Mieke ook nog buren werden in het Ronald McDonald Huis. “We deelden alle zorgen, maar hebben ook ongelofelijk veel gelachen.”

Pagina:

Pagina's

Aantal per pagina: