homeride 24 & 25 juni 2017
kinderfonds

Log in

Al 574.712 Euro gedoneerd!
Teams: 73
Homeriders: 982

HomeRiders aan het woord

De een fietst mee om met collega's een teamprestatie neer te zetten. De ander staat aan de start omdat hij uit hele persoonlijke ervaring weet hoe belangrijk de Ronald McDonald Huizen zijn. En weer een ander doet mee omdat haar wielerhart sneller gaat kloppen van deze uitdaging.

Pagina:
  • 1
Aantal per pagina:

Samen over de finish

Als een van de eersten meldden ze zich aan voor HomeRide 2017: de Flex-Riders uit Oud-Beijerland. Lianne, moeder van Jelle en oud-gast van Huis Leiden, dacht vlak voor het fietsevenement van afgelopen jaar: ‘En nu gaan we het doen!’

Een enorm cadeau

300 kilometer. Dat is het doel dat Danielle zich stelt voor HomeRide. Ze fietst met team De Hoeve Hazen voor de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag. Haar zoon Jonathan rijdt een deel aan haar zijde, zo ver als het gaat. “Het is een enorm cadeau dat dit kan”, zegt Danielle. Want bijna drie jaar geleden was Jonathan ook aan het fietsen. Hij werd aangereden en raakte in coma.

Hou vol meisje...

Plotseling staat je wereld op z'n kop. Dat overkwam Mariska (38). Haar dochter Britt hield een zwaar hersentrauma over aan een trap van een paard. De eerste dagen werd voor haar leven gevreesd. Nu zet ze haar beste beentje voor in het revalidatieproces.
In de Barneveldse krant vertelt ze haar verhaal. 

 

Een grote glimlach

HomeRider Geeske zag vorig jaar tegen twee dingen op: het fondsenwerven en de nachtetappe. “Nergens voor nodig achteraf, want mijn streefbedrag van 1.000 euro had ik in twee weken bij elkaar. En die nachtrit rijd je puur op adrenaline. Ik heb de hele tocht met een glimlach op mijn gezicht rondgefietst. Behalve bij de etappe Zwolle-Groningen, toen kwamen de tranen.”

Een roze donderwolk…

Net geboren, namen de artsen Sam resoluut mee. Ze vertrouwden het niet. Zijn borstkastje had een puntvorm. Sam kreunde en steunde bij het ademhalen. Sander liep met hen mee, Marieke bleef alleen achter in de operatie- en uitslaapkamer.

Dappere Noor

Leukemie. Het is een woord waar iedere ouder kippenvel van krijgt. Leukemie, dat krijgen andere kinderen. Niet jouw kind. Maar de 11-jarige Noor, een sportief en gezond ogend meisje, kreeg het wel.

HomeRide-virus

In teamverband fietsen HomeRiders op 25 en 26 juni 2016 van Maastricht naar Groningen; 500 kilometer binnen 24 uur. Eén van de renners is Ferdinand Putman. Hij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om dicht bij je zieke kind te zijn.

Van gasten naar HomeRiders

Na een zwangerschap van 42 weken komt Laura op 8 december 2013 in het geboortehuis van Harderwijk ter wereld. De bevalling gaat goed en al snel mogen Laura en mama Petra naar huis. Na vier dagen krijgt Laura echter onverklaarbaar hoge koorts en wordt ze ook erg suf.

Pagina:
  • 1
Aantal per pagina: